Wij zijn specialist in het vergaderen met audiovisuele apparatuur

Efficiënt vergaderen met maximale inzetbaarheid

Wereldwijd zijn er veel vergaderruimtes. Deze ruimtes hebben allemaal één gemeenschappelijk doel: efficiënt vergaderen met maximale inzetbaarheid. We willen graag snel ideeën delen en constructief samenwerken in een creatieve vergadersessie. Maar wat heeft die vergaderruimte dan nodig om optimaal gebruikt te worden?

Wij van JBS Multimedia zijn specialist op het gebied van zakelijk vergaderen met audiovisuele apparatuur. Denk hierbij aan een huddle room, scrum room, algemene vergaderruimte, showroom en conferenceroom. Samen met u bekijken wij deze ruimte. Bespreken we de wensen en alle mogelijkheden. Laagdrempelige ruimtes met gemak voor de gebruiker staat hierbij centraal.

Onze adviseurs kunnen onderstaande oplossingen voor u verzorgen.

Vergaderen met een presentatiescherm 

Een productieve vergaderzaal is het hart van uw organisatie. Hier worden belangrijke beslissingen genomen en waardevolle informatie gedeeld. Een presentatiescherm vormt het middelpunt tijdens het vergaderen.

Alle getoonde content moet goed zichtbaar zijn. De afmeting van het presentatiescherm speelt hierbij een belangrijke rol. De afmeting wordt uitgedrukt in inchmaten. Welke u kiest is van een aantal factoren afhankelijk:

 • De afmetingen van de vergaderruimte;
 • De kijkafstand van de deelnemers naar het scherm;
 • Welke digitale content wordt er getoond.

Vooral het laatste punt verdient enige toelichting.

Het is namelijk een heel groot verschil of u naar afbeeldingen, video’s of naar een PowerPoint kijkt. Zo wordt tijdens het vergaderen vaak een combinatie van gedetailleerde informatie gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn: spreadsheets, (bouw)tekeningen en PDF bestanden. Hoe meer informatie op het presentatiescherm des te prettiger is een grotere afmeting met een hogere resolutie.

Een ander belangrijk punt is: wat voor devices gaat u aansluiten op het vergaderscherm? Een vaste computer, laptop, tablet of telefoon. Brengen uw medewerkers hun eigen device mee tijdens het vergaderen? Vandaar dat we al deze mogelijkheden uitgebreid toelichten.

Vergaderen met een touchscreen 

Steeds meer en meer wordt er tijdens het vergaderen een interactief touchscreen gebruikt. Een touchscreen heeft vele voordelen: de eenvoudige bediening met pen of vinger, gebruik van digitale inkt in applicaties en toegankelijke apps via de ingebouwde module. Deze module bevat een browser, screen sharing en een whiteboard. Een touchscreen zorgt er ook voor dat uw presentatie veel dynamischer wordt tijdens het vergaderen.

De prijzen van een interactief touchscreen komen steeds dichter in de buurt van een conventioneel presentatiescherm.

Draadloze verbinden tijdens het vergaderen

Het begrip “Bring Your Own Device” is niet meer weg te denken in een moderne vergaderruimte. Medewerkers en klanten nemen diverse draadloze apparaten mee met verschillende besturingssystemen. De wens is natuurlijk om al deze devices op een eenvoudige manier te koppelen tijdens het vergaderen.

Hiervoor zijn er een aantal mogelijkheden:

 • Via software en/of een app.
  Deze applicaties werken veel op IP basis en hiervoor moeten de apparaten zich in hetzelfde netwerk bevinden.
 • Via de cloud in combinatie met een app.
  Voorbeeld hiervan is dat de presentator via een website zijn content en bestanden deelt,  waarop andere deelnemers kunnen inloggen. Snel, eenvoudig en wereldwijd te gebruiken onafhankelijk met welk netwerk je verbonden bent.
 • Via een hardware oplossing aangesloten op het presentatiescherm.
  Dit zijn oplossingen waarbij een ontvanger aangesloten wordt op een HDMI poort van het beeldscherm. Een zender bestaande uit een fysieke dongle of button kan aangesloten worden op de PC of laptop. Met één druk op de knop ben je verbonden. Voor de mobiele apparaten is er een app beschikbaar.  (ik denk dat dit blok te technisch wordt misschien inkorten, wij vinden jullie)

Uiteraard zijn dit enkele voorbeelden van mogelijke toepassingen.

Online vergaderen met behulp van videoconferencing 

Video vergaderen is tegenwoordig een standaard uitrusting in een presentatieruimte of speciale conferenceroom. Dit kan natuurlijk eenvoudig met een USB camera maar steeds meer is er vraag naar een geïntegreerde oplossing. Voor ruimtes tot 5 à 6 meter zijn er USB oplossingen in de vorm van een soundbar met geïntegreerde camera en richtmicrofoon. Deze zijn van hoge kwaliteit en worden aangesloten op de bestaande computer van de gebruiker. Via deze computer kan de gebruiker zijn gewenste videoconferencing applicatie gebruiken zoals Microsoft Teams, Zoom, WebEx, Blue Jeans en vele anderen.

Voor de grotere vergaderruimtes kunnen we een stand-alone conferencing oplossing aanbieden met een eigen decoder, zoom camera die zich richt op de spreker en meerdere microfoons voor een heldere geluidskwaliteit.

Vergaderen met audio als ondersteuning 

Vooral in grotere ruimtes waar veel mensen een presentatie volgen is er aanvullende audio nodig. Voorbeelden hiervan zijn microfoons voor de presentators, goed ingeregelde (inbouw) speakers, versterkers en ook steeds meer een DAB+ tuner voor de achtergrond muziek. Ook hiermee kan JBS Multimedia u van dienst zijn.

Laagdrempelig vergaderen met gebruikersgemak in uw ruimte 

U kent het wel, hoe moet het scherm aan, welke bron moet ik kiezen, waar is de afstandsbediening, ik hoor geen geluid en ga zo maar door. Om al deze ergernissen weg te nemen werken wij in vergader- en presentatieruimtes met een knoppenpaneel of een tablet. Deze wordt keurig weggewerkt in de wand en verbonden met alle aangesloten apparaten. De maatwerk programmering zorgt ervoor dat u met één druk op de knop alles in kunt schakelen. Dit kan zelfs zover gaan dat bijvoorbeeld de verlichting en de zonwering wordt bediend.

De bevestiging van uw presentatiescherm: een aandachtspunt! 

De meeste presentatie- en touch schermen worden vast aan de wand bevestigd. Maar steeds populairder worden ook de verstelbare wandlift en de verrijdbare trolley. Deze zijn beide elektrisch in hoogte verstelbaar. Maar zo zijn er nog veel meer bevestiging oplossingen zoals zwenkbeugels, plafondbeugels,  videoconferencing trolley’s en bijvoorbeeld een vloerstatief.

Voor meer informatie neem contact op met onze adviseurs via email, chat, whatsapp of gewoon via de telefoon!