Touchscreen in de klas

In veel klaslokalen, zowel in het primair onderwijs als voortgezet onderwijs, is een touchscreen te vinden. Dit touchscreen kan zowel aan de muur bevestigd zijn als op een verrijdbaar onderstel. De inzet van een interactief touchscreen moet ondersteuning bieden aan de docent bij het lesgeven. Wij verkopen touchscreens van onder andere Clevertouch, CTOUCH, i3TOUCH, Promethean ActivPanel en SMART. 

Wij hebben onder andere voor het Alfrink College te Zoetermeer de klaslokalen met touchscreens mogen uitrusten. Het Alfrink College is scholengemeenschap voor een havo, vwo en tweetalig vwo en heeft een tal van klaslokalen. In deze klaslokalen hangen touchscreens van Promethean ActivPanel

Digibord in het onderwijs

Afgelopen jaren is er veel veranderd in het onderwijs. Lange tijd terug werd er een krijtjesbord ingezet om de lesstof aan de leerlingen uit te leggen. In de loop der tijden is hier een digibord inclusief projector voor in de plaats gekomen. Vandaag de dag hangen in de meeste klaslokalen interactieve digiborden. Dit zijn groot formaat (van 55 inch t/m 86 inch) monitoren met een touch-functionaliteit. Dit houdt in dat het scherm bediend kan worden met de hand en/of bijgeleverde pen. Onze adviseurs helpen u graag een gepaste oplossing te vinden.

Lesgeven op afstand

Mede door Covid-19 heeft lesgeven op afstand zijn intrede gemaakt in het onderwijs. Docenten van het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, Hogescholen en Universiteiten hebben veel online lesgegeven. Online lesgeven vraagt een geheel andere aanpak van docenten. Om goed gestructureerde lessen te kunnen vezorgen, is het belangrijk dat docenten over de juiste middelen beschikken. Dit zijn onder andere een computer, monitor, camera en microfoon. Als docent zijnde wilt u immers altijd goed zichtbaar en verstaanbaar zijn voor de leerlingen om miscommunicatie te voorkomen. 

Er wordt verwacht dat in de toekomst nog vaker gebruik gemaakt zal worden van de online mogelijkheden voor het geven van les. Wanneer fysiek én online lesgeven gecombineerd wordt, spreken wij van Blended Learning. Hierbij wordt in feite een combinatie gemaakt van twee verschillende leerstijlen.

Draadloos scherm delen

In het voortgezet onderwijs worden steeds meer klassen omgetoverd tot laptopklassen. Bij laptopklassen beschikken alle leerlingen over een eigen laptop. Deze laptop zal (gedeeltelijk) de fysieke leermiddelen vervangen. In het onderwijs wordt steeds meer gebruik gemaakt van moderne technologieën. Indien leerlingen zelf beschikken over een eigen laptop, kan het gewenst zijn dat leerlingen hun eigen device kunnen verbinden met het interactieve touchscreen in de klas.

Er bestaan ideale oplossingen voor het draadloos delen van content van het ene device (een laptop in dit geval) naar het ander device (het interactieve touchscreen). Met de beoogde oplossing kan er een dongel in de laptop gestoken worden. Druk vervolgens op de knop van de dongel en de devices zijn met elkaar verbonden. Het draadloos delen kan gelijk van start gaan.


Touchscreen bevestigen in de klas

De bevestiging van het touchscreen is wellicht één van de laatste zaken die ter sprake komt. Toch is het van belang hier over na te denken. Door van te voren te bepalen waar het scherm voor ingezet gaat worden en waar het in de klas moet komen te staan, kan een juiste inschatting van de bevestiging gemaakt worden.

Het is onder andere mogelijk om het touchscreen vast aan de muur, op een elektrische wandlift, op een vloerstatief of op een verrijdbaar onderstel te monteren. De verschillende bevestigingsmogelijkheden zijn geschikt voor diverse situaties. Wanneer het scherm het middelpunt van het klaslokaal zal vormen, kan het aan de muur bevestigd worden. Hierbij kan gekozen worden het scherm vast aan de muur of op een elektrische wandlift te bevestigen. Met een elektrische wandlift is het scherm in hoogte verstelbaar. Indien het niet gewenst is dat het scherm aan de muur komt te hangen, kan het op een onderstel geplaatst worden. Hierbij kan gekozen worden uit een vast vloerstatief of verrijdbaar onderstel.