Touchscreen in de gezondheidszorg

Audiovisuele middelen zijn breed inzetbaar binnen de gezondheidszorg. In de gezondheidszorg draait het om de zorg die geboden wordt voor patiënten. Daarbij is het van belang dat al het personeel uit de zorg volledig ontzorgd wordt door middel van de juiste technologie. Touchscreens en monitoren kunnen ondersteuning bieden voor de zorg. Touchscreens kunnen onder andere ingezet worden voor de creatie van inspirerende vergaderomgevingen. 

Het Flevoziekenhuis in Almere hebben wij mogen voorzien van een breed scala aan AV oplossingen. De vergaderruimte van radiologie is voorzien van een UHD monitor waarop ieder detail goed te zien is en foto's zodoende beter beoordeeld kunnen worden. Op de dialyse afdeling is het komen en gaan van patiënten. Hier is een touchscreen geplaatst waarop vermeldt staat waar de patiënten plaats mogen nemen en zich eenvoudig aan kunnen melden. Diverse poliklinieken hebben wij voorzien met informatieschermen. Hier verschijnt doorlopend specifieke patiënteninformatie tot aan algemene informatie op. Verder zijn er nog diverse vergaderruimtes in het ziekenhuis uitgerust met presentatieschermen welke ieder moment ingezet kunnen worden.

Monitoren voor de gezondheidszorg

Het verschil tussen een touchscreen en monitor is de bediening hiervan. Waar de bediening van een touchscreen mogelijk is met de hand en/of een pen, zal dat van een monitor via een ander device lopen. Een monitor kan binnen de gezondheidszorg ingezet worden voor verschillende toepassingen. Monitoren kunnen op zeer diverse plekken geplaatst worden. Veelal zullen de monitoren dienen ter informatievoorziening voor een specifiek publiek.

Zo kan een monitor bijvoorbeeld ingezet worden in een huisartsenpraktijk of apotheek. Op de monitor kan zeer specifieke informatie getoond worden, zoals de actuele wachttijd of de aanwezige huisartsen. Daarentegen kan er ook algemene informatie op verschijnen, zoals het nieuws en/of het weer. 

Een consult op afstand met een cliënt

(Huis)artsen voeren waar mogelijk en indien gewenst op afstand consulten met cliënten. Om een online consult optimaal te laten verlopen, zullen artsen over de juiste middelen moeten beschikken. Wanneer we het over de juiste middelen hebben, dan doelen we op audiovisueel apparatuur. In dit geval zullen dat een monitor, computer, camera en microfoon betreffen. Deze combinatie zorgt ervoor dat er online contact gemaakt kan worden met de patiënt thuis en de arts goed zichtbaar en verstaanbaar zal zijn. Wanneer er persoonlijke gesprekken gevoerd zullen worden, is dit van groot belang. Anders zullen online consulten niet als prettig worden ervaren.

Draadloos presentaties geven

Binnen de gezondheidszorg worden veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan en komen artsen geregeld voor complexe vraagstukken te staan. Het is van belang dat artsen beschikken over een (vergader)ruimte waar ze de tijd kunnen nemen om dit met elkaar te bespreken. Audiovisuele middelen kunnen medewerkers helpen bij het uitvoeren van hun werk. Het is voornamelijk van belang dat het personeel zich geen zorgen hoeft te maken over de technologie. Dat moet simpelweg gewoon zijn werk doen. 

Het is het overwegen waard deze ruimtes uit te rusten met een presentatiescherm inclusief de mogelijkheid voor het geven van draadloos presentaties. Er bestaan oplossingen welke het mogelijk maken om met één druk op de knop direct de content van een eigen device te kunnen delen met het scherm in de vergaderruimte.

Bevestiging van de totale oplossing

De bevestiging van de complete oplossing is veelal een bijzaak. Het is wel van belang dit mee te nemen in de zoektocht naar audiovisuele middelen. Er kan gekozen worden uit een vaste bevestiging aan de muur of flexibele bevestiging op een verrijdbaar onderstel. Indien er gekozen wordt de oplossing aan de muur te bevestigen, kunnen alle kabels e.d. volledig weggewerkt worden. In dit geval is het een zeer strakke oplossing. Het voordeel van de oplossing op een verrijdbaar onderstel te plaatsen, is de flexibele inzetbaarheid. Mocht een vergaderscherm voor verschillende afdelingen inzetbaar zijn, dan kan er het beste hiervoor gekozen worden.