Hybride werken

Hybride werken is een veelvoorkomende trend waar we vandaag de dag niet meer omheen kunnen. Hybride staat voor een combinatie van twee individuen. Met hybride werken wordt de combinatie van gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk thuiswerken bedoelt. Hybride werken heeft het afgelopen jaar in een versneld tempo zijn intrede gemaakt. Werknemers zijn veelal positief over de hybride werkcultuur. Zodoende is de verwachting dat dit ook in de toekomst het nieuwe normaal zal zijn én blijven. Organisaties zullen hun werknemers moeten faciliteren bij goede werkplekken, zowel thuis als op kantoor. 


Combinatie van thuis- en op kantoor werken

Wanneer uw organisatie een hybride werkcultuur kent, zal de keuze van de locatie waar gewerkt wordt, afhangen van verschillende factoren. Het type werk, het doel van de activiteit, de gewenste mate van interactie en efficiënte communicatie zijn factoren die deze keuze kunnen beïnvloeden.

Een reden om op kantoor te gaan werken, is de behoefte van werknemers om even in een andere omgeving te zijn en collega's 'in real life' te zien. Een dag op kantoor werken zorgt vaak voor nieuwe energie. Thuiswerken daarentegen wordt als prettiger ervaren wanneer iemand geconcentreerd aan een opdracht moet werken. Thuis zal de afleiding minder groot zijn en kan er beter doorgewerkt worden. Werkzaamheden waarbij focus en concentratie nodig is, zijn over het algemeen prettiger thuis uit te voeren.

Doordat werknemers vanaf verschillende plekken werken, zullen hun werkmiddelen flexibel moeten zijn. De meeste werknemers hebben vandaag de dag een eigen laptop. De laptop kan gekoppeld worden aan een monitor. Dit geldt zowel voor thuis, op kantoor als in een vergaderruimte. Afhankelijk van het werk dat er uitgevoerd wordt, kan een werknemers uitgerust zijn met andere audiovisuele middelen.


Thuiswerkmiddelen

Doordat er meer en vaker thuisgewerkt wordt, is het wel van belang dat medewerkers een goede thuiswerkplek hebben. De uitrusting van een thuiswerkplek loopt uiteen van een bureau en bureaustoel tot aan een laptop inclusief een monitor. Oók thuis moet er prettig gewerkt kunnen worden en de faciliteiten op orde zijn.

Heeft u een beroep waarbij u veel moet bellen, meetings heeft met collega’s of online afspraken met klanten? Dan is het mogelijk uw werkmiddelen uit te breiden met een camera, speakerphone of desktop oplossing. Deze middelen zijn bedoeld om ondersteuning te bieden bij het uitvoeren van uw werkzaamheden. Hieronder een drietal voorbeelden van deze audiovisuele middelen.

 

 
 
Poly Sync 20+
De Poly Sync 20+ is een portable speakerphone. U kunt de Poly Sync draadloos verbinden met uw telefoon of laptop via Bluetooth of via de meegeleverde USB dongel (BT600) met de computer. Door het ideale formaat en gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen. De speakerphone heeft een ongeëvenaarde audiokwaliteit. U kunt de Poly Sync 20+ inzetten voor online meetings, maar is daarnaast ook ideaal voor het voeren van een telefoongesprek of het afspelen van muziek.
 
Huddly IQ met ingebouwde microfoon
De Huddly IQ is een camera en microfoon in één en biedt ondersteuning bij het voeren van videoconferenties. De camera is AI (artificial intelligence) gestuurd. Dit houdt in dat de camera de deelnemers kan herkennen en framen. De camera heeft een gezichtsveld van 150°. De Huddly IQ kan ideaal gebruikt worden voor thuiswerken. De camera kan zowel geïnstalleerd worden op een beeldscherm als laptop.
 
Newline Flex
De Newline Flex is een 27” desktop touchscreen met een breed scala aan eigenschappen. De Newline Flex is onder andere uitgerust met een flexibele 4K camera welke een gezichtsveld heeft van 120°, omhoog en naar beneden gekanteld kan worden en 180° gedraaid kan worden. Wanneer u vaak videoconferenties voert, is de Newline Flex een mooi product om hiervoor te gebruiken. Ongeacht uw werkplek, thuis, op kantoor of ergens anders, met de Newline Flex bent u altijd goed voorbereid voor meetings.

 

Ontdek de videoconferencing pagina en kom erachter welke audiovisuele middelen er bestaan voor het thuiswerken. Door te filteren op thuiswerkplek, krijgt u direct de juiste resultaten.


Inspirerende vergaderruimte

Een kantoor zal voorzien moeten zijn van inspirerende ruimtes waar collega’s samen kunnen komen. Deze ruimtes moeten multifunctioneel inzetbaar zijn, bijvoorbeeld voor vergaderingen, presentaties en brainstormsessies. Huddle rooms of vergaderruimtes worden veelal uitgerust met audiovisuele middelen, dit kan een monitor of touchscreen zijn. Maar denk daarnaast ook aan een camera, speakerphone of dedicated room oplossing. Een monitor of touchscreen zal dienen ter ondersteuning tijdens een overleg. Door een camera en speakerphone hieraan toe te voegen, onstaat er een videoconferencing oplossing. Deze is ideaal in te zetten wanneer een deel van de werknemers op kantoor aanwezig is en een deel vanuit huis werkt. Zo ontstaat de mogelijkheid om, deels fysiek en deels digitaal, met elkaar samen te komen. 

Monitor versus touchscreen

Touchscreens
Een touchscreen is monitor inclusief touch-laag. De bediening van het scherm zal lopen via de touch-laag. U kunt zelf eenvoudig het scherm met de hand of bijgeleverde pen bedienen. In feite kunt u het beschouwen als een groot formaat tablet. De bediening is zeer eenvoudig en onder andere handig om aantekening te maken tijdens brainstormsessies.
Monitoren
Een large format display, oftewel groot formaat monitor, kan dienen ter ondersteuning tijdens vergaderingen en presentaties. De bediening van de monitor zal altijd lopen via een ander device, bijvoorbeeld een zelf meegebrachte laptop. Door de laptop te verbinden met de monitor kan er diverse content gedeeld en besproken worden.

 

Videoconferencing middelen

 
Camera's
Er bestaan diverse camera's in verschillende vormen en maten. Het is van belang om te kijken naar de grote van de ruimte en het aantal deelnemers. Op basis van deze twee criteria's kan er een camera aanbevolen worden.
 

 

 
 
 
 
 
Speakerphones
Een speakerphone is een combinatie van een speaker en microfoon. Een speakerphone zal zorgen dat een ieder in de ruimte goed verstaanbaar is voor de partij op afstand en visa versa. Een speakerphone zorgt alleen voor het geluid, niet voor het beeld.
 
 
 
Camera en speakerphone in één
Er bestaan ook camera's en speakerphones in één. Deze zijn ook wel beter bekend als video soundbar. Met een video soundbaar haalt u een complete oplossing in huis en bent u zowel goed zichtbaar als verstaanbaar. Deze soundbar kan ideaal boven of onder de (touch)monitor gemonteerd worden.

 

Het is naast bovenstaande middelen ook mogelijk om te kiezen voor een dedicated room oplossing. Hiermee bedoelen wij dat er een systeem in een vergaderruimte geplaatst wordt, waarbij een computer niet meer nodig is. Dit komt doordat met het videoconferentie systeem een unieke rooms identiteit gecreëerd wordt. Dit kan geïnstalleerd worden in combinatie met verschillende videoconferentie software toepassingen. 

Mocht u nog zoekende zijn naar de juiste oplossing voor uw situatie, bekijk dan de videoconferentie checklist. Deze checklist maakt inzichtelijk welke middelen van toepassing zijn in iedere situatie. Door de juiste middelen aan te schaffen voor kantoor wordt hybride werken een stuk eenvoudiger en leuker gemaakt. 


Hybride werken is de toekomst

Hybride werken is ondertussen het nieuwe normaal geworden en de kans is groot dat dit ook zal blijven in de toekomst. Zowel werknemers als werkgevers hebben de voordelen van het hybride werken gezien en ervaren. De relatie tussen werkgever en werknemer is wellicht veranderd. Er is een werkcultuur op basis van vertrouwen ontstaan. Werknemers krijgen de ruimte om hun eigen werkdagen in te richten en af te stemmen met collega's wanneer zij op kantoor aanwezig zijn. Door het prettige evenwicht tussen thuis- en op kantoor werken, wordt het werkplezier vergroot.

Bent u op zoek naar een persoonlijk advies omtrent hybride werken en welke middelen u daarvoor het beste in kunt zetten? Neem dan gerust contact op met ons. Wij helpen u graag verder.