Presentatiescherm voor vergaderingen

Een vergaderruimte kan uitgerust worden met diverse audiovisuele middelen, waaronder een presentatie display. Het werken met een interactief scherm gedurende een vergadering versterkt de boodschap en stimuleert het samenwerken. Uiteraard bestaan er verschillende presentatie displays met tal van mogelijkheden. Wij leggen hier graag wat meer over uit.

Presentatie display

Draadloos presenteren

Top 3 presentatie oplossingen

Presentatiescherm advies

Presentatiescherm voor vergaderingen


Presentatie display

Voeg een presentatie display toe aan een vergaderruimte en u bent helemaal klaar om alles uit de vergadering te halen. Een presentatie display kan dienen ter ondersteuning bij het geven van een presentatie aan grote groep mensen, maar kan ook ingezet worden tijdens een interactieve brainstormsessie met een kleine groep deelnemers. Afhankelijk van de wensen van de klant en waarvoor het presentatie display ingezet zal worden, brengt JBS multimedia graag een advies uit. We kunnen onderscheid maken tussen twee verschillende presentatie displays; een monitor of een interactief touchscreen.

Het verschil zit hem in de bediening van het scherm. Een touchscreen is voorzien van een extra ‘touch’ laag welke het mogelijk maakt het scherm met een pen of de hand te bedienen. Gedurende een meeting kan er een presentatie via het scherm gedeeld worden en kunnen er direct aantekening op het scherm bij gemaakt worden. Het is ook mogelijk om een leeg whiteboard te openen om van hieruit de meeting te starten. Bij een monitor daarentegen ontbreekt de ‘touch’ laag. De bediening van de monitor loopt dan ook via een andere apparaat; bijvoorbeeld een computer of laptop.

Draadloos presenteren

Deelnemers brengen vandaag de dag vaak hun eigen device mee naar een vergadering. Het aansluiten van een eigen laptop of tablet op een monitor of touchscreen levert vaak problemen op. De deelnemers zijn niet op de hoogte welke kabels gekoppeld moeten worden om een eigen device aan te kunnen sluiten. Dit levert direct vertraging op aan het begin van een vergadering. Vandaag de dag bestaan hier efficiënte oplossingen voor. Deze oplossingen zijn ontworpen om draadloos te kunnen presenteren. Een voorbeeld hiervan is een USB apparaat welke in een laptop geplugd kan worden. Het USB apparaat is uitgerust met een button. Door op de knop hiervan te klikken, kan er direct verbinding gemaakt worden met het scherm.

Top 3 presentatie oplossingen

Hieronder hebben wij drie aanbevelingen op een rijtje gezet.

  • Sony Bravia 75 inch. De Sony Bravia FW-75BZ40H heeft een 4K HDR beeldkwaliteit. Dit zorgt voor haarscherpe beelden en het perfect weergeven van details. Een excellente beeldkwaliteit geeft meer lading aan de inhoud op het scherm. De monitor is ontworpen voor 24/7 gebruik.
  • Clevertouch UX Pro 75 inch. Met Clevertouch UX Pro 75 inch ervaart u kristal heldere video en geluid in 4K-kwaliteit in uw huddle spaces, vergaderruimtes of tijdens audio-/videoconferenties. Deel eenvoudig content vanaf ieder device, elk platform en gebruik alle programma’s, software en apps die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Met de UX Pro-serie worden vergaderingen eenvoudiger en efficiënter.
  • Barco Clickshare. De Barco ClickShare Present C-10 biedt de ClickShare ervaring voor middelgrote tot grote vergaderruimtes. Iedereen - inclusief de gasten - kan gemakkelijk verbinding maken met één klik, zonder de noodzaak voor een training. Gebruikers pluggen gewoon de stekker van een USB-aangedreven apparaat - de ClickShare Button - in hun PC of Mac en klikken op de knop om de inhoud van hun laptop op het grote vergaderzaal scherm te tonen.

Presentatiescherm advies

De toepassing van een presentatiescherm in een vergaderruimte kent vele voordelen. Het is wel van belang dat het juiste scherm aangeschaft wordt welke voldoet aan uw wensen. Wij van JBS multimedia hebben al meer dan 20 jaar ervaring hierin en ondersteunen u graag. Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies van ons ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.