Nederland kent vele overheidsinstanties. Overheidsinstanties betreft organisaties die zich bezighouden met het uitvoeren van taken namens de overheid. Binnen iedere organisatie, zodoende ook een overheidsinstantie, kunnen audiovisuele middelen van toegevoegde waarde zijn. Audiovisuele middelen zijn hardware die beeld en geluid combineren met elkaar. Deze audiovisuele middelen bieden ondersteuning bij presentaties, vergaderingen, brainstormsessies en digital signage doeleinden. Breng van te voren in kaart waarvoor de middelen ingezet gaan worden, zodoende kunnen onze adviseurs u voorzien van een advies op maat.
Touchscreen versus monitor
Een touchscreen en monitor verschillen van elkaar in de bediening. De naam ‘touchscreen’ zegt het al. Het scherm is uitgerust met een touch-functionaliteit. Dit houdt in dat het scherm bediend kan worden met de hand of een pen. Een monitor heeft deze functionaliteit niet. De bediening van een monitor zal dan ook lopen via een ander device.
Een touchscreen kan in de praktijk ingezet worden bij meetings. Op het scherm kan dan bijvoorbeeld een presentatie getoond worden, aantekeningen gemaakt worden of interactieve content besproken worden. Door het scherm uit te rusten met videoconferencing apparatuur, zoals een camera en microfoon, kan er videovergaderd worden met collega’s en/of klanten op afstand.
Een monitor is in feite een groot formaat beeldscherm en kan ook ingezet worden voor presentaties. Daarentegen kunnen er geen aantekeningen op gemaakt worden. Een monitor kan in een (grote) overheidsinstantie ook ingezet worden voor digital signage doeleinden. Monitoren worden in dit geval in algemene ruimtes geplaats en dienen ter informatievoorziening voor het publiek.
Op afstand videovergaderen
Zoals hierboven al kort benoemd, kan het gewenst zijn om te videovergaderen. Ongeacht of dit met collega’s of klanten zal zijn, is het belangrijk om goed zichtbaar en verstaanbaar te zijn. Voor het aanschaffen van videoconferencing apparatuur moet er gekeken worden waar het voor ingezet gaat worden. Moet het een oplossing bieden voor één persoon, 2-8 personen of meer dan 8 personen? Dit is één van de eerste facetten waar over nagedacht moet worden. Er bestaan namelijk verschillende oplossingen voor een verschillend aantal personen.
Daarnaast zal ook gekeken moeten worden of de voorkeur uitgaat naar een losse camera en speakerphone of een videobar waarin deze functionaliteiten gecombineerd zijn. Ten derde kan er ook nog gekozen worden voor een dedicated room oplossing. In dit geval beschikt de oplossing over een specifieke videoconferentie software, wat een computer overbodig maakt.
Draadloos presentaties geven
Wanneer een vergaderruimte binnengestapt worden, is het prettig als de vergadering zo snel mogelijk van start kan gaan en geen tijd verloren gaat aan de koppeling van een eigen device aan het scherm in de ruimte. Hiervoor zijn ideale oplossingen ontworpen. Deze oplossingen maken het mogelijk om een dongel in een (USB) port in uw laptop te stoppen, op de knop te drukken en vervolgens gelijk uw scherm te kunnen delen. Dit werkt een stuk efficiënter en bespaart een hoop tijd.
Deze oplossingen zijn ook verder uit te breiden. Bijvoorbeeld met meerdere dongels. Er bestaan ook oplossingen welke het mogelijk maken om draadloos te presenteren én te videovergaderen. In dit geval bent u met één aansluiting ook direct verbonden met de videoconferencing apparatuur in de ruimte.
Bevestiging van de complete oplossing
Bevestigd u de oplossing vast aan de muur, aan een elektrische wandlift, op een vloerstatief of op een verrijdbaar onderstel? Inderdaad, keuzes genoeg. Bedenk van te voren of het gewenst is dat het (presentatie)scherm standaard in de ruimte aanwezig is of het flexibel ingezet moet kunnen worden. Aan de hand daarvan adviseren wij u graag wat de beste bevestigingsmogelijkheid is voor u. Wanneer het scherm vast aan de muur gemonteerd wordt, kunnen alle kabels e.d. volledig weggewerkt worden. Het scherm zal op ieder gewenst moment inzetbaar zijn. Daarentegen is het niet te verplaatsen van ruimte A naar ruimte B. In dat geval is een verrijdbaar onderstel een beter passende oplossing. Dan kunt u zelf bepalen op welk moment en in welke ruimte het scherm ingezet moet worden.