Videoconferentie software

Er bestaan diverse tools om mee te videovergaderen. Met welke tool gewerkt wordt, hangt af van een persoonlijke voorkeur of van de voorschriften van een organisatie. Het is in ieder geval goed om te weten welke tools er bestaan en de mogelijkheden van deze tools. Zo kan een keuze gemaakt worden met welke software gewerkt wordt binnen een organisatie. Hieronder hebben wij drie videoconferentie tools op een rijtje gezet. Voor het voeren van een videovergadering is het wel belangrijk te beschikken over de juiste videoconferencing middelen.

Microsoft Teams vergadering

Zoom videobellen

Google Meet

Videoconferentie systeem met software toepassing


Microsoft teams vergadering

Microsoft teams heeft dagelijks 115 miljoen gebruikers. Dit komt mede door het zeer complete aanbod. Microsoft teams is namelijk meer dan alleen een videoconferentie tool. U kunt hier ook taken en werkzaamheden in bijhouden en chatten met collega’s/klanten. Microsoft Teams is onderdeel van het Office 365 pakket. Een ieder met een zakelijk of persoonlijk e-mailadres kan zich registreren bij teams en profiteren van de voordelen.

Een videovergadering door middel van teams is heel eenvoudig op te zetten. In Microsoft Teams gaat u naar agenda, klikt u op nieuwe vergadering en vervolgens op vergadering inplannen. Er verschijnt een formulier waarin u verschillende aspecten van de vergadering opgeeft, waaronder de datum en tijd. Van hieruit voegt u ook deelnemers toe. Door deel te nemen aan de vergadering, gaat u naar de uitnodiging toe en klikt u op de meegezonden link. Gedurende een vergadering kunt u indien gewenst eenvoudig uw scherm delen met anderen.  

Zoom videobellen

De populariteit van de videoconferentie software van Zoom is het afgelopen jaar enorm gestegen. Zoom is een cloudgebaseerde service die zowel ingezet kan worden voor één-op-één online vergaderingen als videoconferenties met grote groepen. De tool is voorzien van de functie om een scherm te kunnen delen met de andere deelnemers. Daarnaast biedt Zoom ook de mogelijkheid om (bij een betaalde versie) de vergadering op te nemen, zodat deze op een later moment teruggekeken kan worden.

Zoom heeft diverse abonnementen. Het basis abonnement van Zoom is gratis. Hiermee kunt u een onbeperkt aantal vergaderingen houden. U kunt vergaderen met maximaal 100 deelnemers tegelijkertijd met een maximale duur van 40 minuten. Daarnaast biedt zoom ook een Pro, Business en Enterprise abonnement aan. Deze abonnementen verschillen onder andere in de duur van een groepsbijeenkomst, mogelijkheid tot opnemen en de cloudopslag voor opnames.

Google Meet

Google Meet levert een vergelijkbare dienst als Microsoft teams en Zoom. Met Google Meet is het ook mogelijk om via videobellen één-op-één meetings en groepsgesprekken te houden. Om van Google Meet gebruik te kunnen maken, heeft u een Google-account nodig. U kunt geheel gratis gebruik maken van deze dienst. Voor bedrijven bestaat ook een betaald abonnement. Dit betaalde abonnement stelt bedrijven in staat om met grotere groepen tegelijkertijd te kunnen videobellen. Een groot voordeel van Google Meet is dat het gewoon via de webbrowser werkt. U hoeft dus geen programma te downloaden om hier gebruik van te maken. 

Videoconferentie systeem met software toepassing

Er bestaan videoconferentie systemen welke ingesteld kunnen worden op een software toepassing. Met de Logitech Tap Small, Medium of Large is het mogelijk een unieke rooms identeit te creëeren binnen de software toepassing van uw keuze. Dit kan dus onder andere een Microsoft Teams of Zoom identeit zijn. Een groot voordeel hiervan is dat een computer overbodig is in deze situatie. Het videoconferencing systeem neemt deze functie in feite over. U kunt een vergaderruimte binnenlopen en met één druk op de knop een vergadering starten.