Videoconferentie apparatuur

U heeft een computer, monitor, camera en microfoon nodig om te kunnen videovergaderen. Hiervan is een zeer breed aanbod. Per situatie zal het verschillend zijn welke apparatuur het beste ingezet kan worden. Voor persoonlijke deelname aan een videovergadering kunt u het beste kijken naar een desktop camera en/of speakerphone. Voor een huddle room is een alles-in-één oplossing ideaal en voor een middelgrote tot grote vergaderruimte kan een videoconferentieset samengesteld worden. Deze set zal bestaan uit een losse camera en tafel-/plafondmicrofoon. Er bestaan ook complete room oplossingen. Er kan van een dergelijke oplossing gesproken worden indien het systeem ook beschikt over een software toepassing. Hierdoor is in feite geen (losse) PC meer nodig om te videovergaderen.

Videoconferentie scherm

Videoconferentie camera en speakerphone

Complete room oplossing


Videoconferentie scherm

Indien u vanuit huis deelneemt aan een videoconferentie, heeft u vanzelfsprekend een monitor inclusief computer nodig. Bij de inrichting van een vergaderruimte voor videoconferenties, zijn deze audiovisuele middelen ook nodig. Alleen zal dit een andere afmeting moeten hebben. U kunt er in een vergaderruimte voor kiezen om een monitor of touchscreen te plaatsen. Deze zijn er in 43 t/m 98 inch. Het verschil zit hem in de bediening. Bij een monitor loopt de bediening via een ander device. Een touchscreen kunt u bedienen met de hand of een bijgeleverde pen. Dit is mogelijk door de touchlaag waarvan het scherm voorzien is. Een aantal voorbeelden op een rij:

 • LG 65UR640S 65 inch. LG Commercial Lite UR640S 65 inch monitor is ontwikkeld voor zakelijke omgevingen. De UR640S is zeer fijn in gebruik door het AV-bedieningssysteem en het Display Power Management systeem.
 • Clevertouch UX pro 75 inch touchscreen. Met Clevertouch UX Pro 75 inch ervaart u kristal heldere video en geluid in 4K-kwaliteit in uw huddle space of vergaderruimte gedurende een videoconferentie. Deel eenvoudig content vanaf ieder device, elk platform en gebruik alle programma’s, software en apps die belangrijk zijn voor uw bedrijf.
 • Newline NAOS IP 86 inch touchscreen. De Newline NAOS IP 86 inch is een ideale oplossing voor de zakelijke markt. De combinatie van een optische bindingstechnologie en capacitieve aanraaktechnologie maken dat het scherm een superieure touch-ervaring, kristalheldere beelden en een maximale kijkhoek heeft. Daarnaast ontbreekt bij de NAOS IP het besturingssysteem. Dit is ideaal voor ondernemingen waarbij business-level-veiligheid zeer belangrijk is.

Videoconferentie camera en microfoon

Door een camera toe te voegen aan uw videoconferentie oplossing, bent u zichtbaar voor de andere deelnemer(s). Er bestaat een breed aanbod aan camera’s. U kunt kiezen voor een USB camera die direct aangesloten kan worden op uw monitor thuis. U kunt ook gaan voor een uitgebreidere camera met meer functionaliteiten. Bijvoorbeeld een camera die aan het plafond bevestigd kan worden en kan draaien, kantelen en inzoomen. Een drietal voorbeelden van camera’s:

 • Jabra PanaCast. Jabra PanaCast is een intelligente video-oplossing met een 180° panoramische 4K camera. Deze camera onderscheidt zich van andere camera’s door het brede gezichtsveld. Hierdoor kunnen deelnemers op afstand van elkaar zitten in de vergaderruimte en desondanks toch goed zichtbaar zijn voor de andere partij op afstand. De Jabra PanaCast is geschikt voor ruimtes met maximaal 8 personen.
 • Poly Eagle Eye. De Poly Eagle Eye IV USB is een HD videocamera welke een haarscherp beeld creëert. De Eagle Eye kan gebruikt worden als camera voor videoconferenties. Het uitgangspunt van de Poly Eagle Eye is ‘elke detail telt’. Dit maakt de Poly Eagle Eye dan ook waar. De PolyCom is ideaal voor grotere vergaderruimtes.
 • Logitech Rally. De Logitech Rally is ontwikkeld voor het voeren van videoconferenties. Door de camera toe te voegen aan uw audiovisuele oplossing, kan de andere partij op afstand de deelnemers goed zien. De camera is geschikt voor een ruimte met maximaal 14 deelnemers.

Er bestaan naast camera’s ook losse speakerphones. Een speakerphone is een combinatie van een speaker en microfoon. Deze speakerphones zorgen voor een optimale verstaanbaarheid van één of meerdere deelnemers. Goed verstaanbaar zijn is essentieel bij een online vergadering, dit ter voorkoming van miscommunicaties. Voorbeelden van een speakerphone:

 • Jabra Speak 710. De Jabra Speak 710 is een draagbare speakerphone. De speakerphone heeft een fantastisch geluid en is ideaal voor conferentiegesprekken.
 • Nureva HDL200. De Nureva HDL200 is een audioconferentie systeem. De audio bar beschikt over een speciale microfoon welke ervoor zorgt dat de spreker altijd goed verstaanbaar is ongeacht waar hij of zij zich bevindt in de ruimte.

Wanneer een camera én microfoon gecombineerd zijn in één product, spreken wij van een alles-in-één-oplossing. Zo'n oplossing kan ideaal bovenop of onderaan een monitor of touchscreen gemonteerd worden. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Poly Studio. De Poly Studio is een eenvoudig te beheren USB apparaat met een intelligente 120 graden 4K camera en geïntegreerde soundbar. Poly Studio is plug-and-play en kan snel en zonder IT-ondersteuning in zowel kleine vergaderruimtes als huddle rooms worden geïnstalleerd.
 • Yealink UVC40. De Yealink UVC40 videobar maakt videoconferenties mogelijk. De videobar is een combinatie van camera, speaker en microfoon. Door het brede scala aan functionele eigenschappen van de Yealink UVC40, is het een aanrader voor vergaderruimtes.

Complete room oplossing

Er bestaan ook complete room oplossingen. Hiermee bedoelen wij dat er een systeem in een vergaderruimte geplaatst wordt, waarbij een computer niet meer nodig is. Dit komt doordat met het videoconferentie systeem een unieke rooms identiteit gecreëerd wordt. Dit kan geïnstalleerd worden in combinatie met verschillende videoconferentie software toepassingen. Voorbeelden van complete room oplossingen zijn:

 • Logitech Tap Small / Medium / Large. De Logitech Tap serie maakt het mogelijk om een vergaderruimte binnen te lopen en met 1 druk op de knop de meeting te starten. Afhankelijk van de serie, small, medium of large, zijn er een Logitech Tap, Logitech MeetUp en Intel NUC inbegrepen.
 • Poly G10-T. De Poly G10-T is een gecertificeerde Microsoft Teams Room basiskit voor ruimtes waar al Microsoft Teams Rooms gecertificeerde audio en videoproducten geïnstalleerd zijn of waar mensen gebruik willen maken van andere audio of videoproducten.

Advies videoconferentie apparatuur

Wij hebben een checklist ontworpen welke handvaten moet bieden bij de keuze van een videoconferentie systeem. Zou u graag een op maat gemaakt advies ontvangen van de videoconferentie apparatuur die voor uw situatie geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.