Welke interactieve borden zijn voor welke toepassingen geschikt?

Digitale schoolborden kunnen het beste ingedeeld worden op basis van de gebruikte techniek. Er zijn drie hoofdstromingen: Elektromagnetische, drukgevoelige en optische borden. De borden kunnen in principe allemaal hetzelfde, maar elk bord heeft een eigen manier van werken en er zijn wat verschillen in de meegeleverde software. Het is aan de gebruiker zelf, waar hij of zij de voorkeur aan wil geven:

- Elektromagnetische borden (harde borden) hebben een hard schrijfvlak, met direct daaronder een fijn netwerk van koperdraden. Het bord wordt bediend via een digitale pen (voorbeeld: het Focus Board).

- Drukgevoelige borden (zachte borden) gebruiken een heel dun luchtmembraam onder het schrijfvlak. Door het indrukken van dit membraam weet het bord waar de pen of vinger zich bevindt (voorbeeld: Smartboard).

- Optische borden (lasertracking) zijn eenvoudig te bedienen met een digitale pen of met uw vingers, zonder enige vertraging bij het schrijven! In- en uitzoomen kan gemakkelijk met 2 handen zoals op uw Iphone of Ipad! Er is geen techniek in het schrijfoppervlak verwerkt. De sensoren bevinden zich veilig in de bovenrand, waardoor het bord tegen een stootje kan en bij uitstek geschikt is voor toepassing in klaslokalen of trainingsruimtes

Overige veelgestelde vragen:

Meer informatie opvragen over interactieve borden?
Wilt u meer weten over interactieve borden? Neem dan telefonisch contact met ons op of vraag informatie aan via het formulier meer informatie.
Een erkende touchscreen-digiborden specialist neemt dan contact met u op.