Videovergaderen

Videovergaderingen vinden online plaats waarbij twee of meer deelnemers aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld een wekelijks overleg met werknemers zijn of een afspraak met een (potentiële) klant. Wat een videoconferentie kenmerkt is dat de deelnemers zich op een andere plaats van elkaar bevinden. Iedere deelnemer moet zich goed zichtbaar en verstaanbaar kunnen maken. Door vergaderingen of afspraken online plaats te laten vinden, hoeven bedrijfsprocessen niet stil komen te liggen. In ons assortiment vindt u een breed scala aan videoconferencing oplossingen.

Een videoconferentie voeren

Benodigdheden videoconferentie

Videoconferentie checklist

Videoconferentie advies


Een videoconferentie voeren

Vele mensen voeren dagelijks online vergaderingen. De deelname aan een online vergadering kan op verschillende manieren plaatsvinden. Het is mogelijk dat iemand vanuit huis deelneemt. Deze deelnemer zal voorzien moeten zijn van de juiste apparatuur om goed voor de dag te komen. Het is ook mogelijk dat meerdere mensen vanuit één ruimte deelnemen aan een online vergadering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vergadering met werknemers op twee verschillende locaties van een bedrijf. Hiervoor is het van belang dat alle deelnemers in één ruimte in beeld gebracht kunnen worden en te horen zijn. Videoconferentie apparatuur wordt ingezet in veel verschillende situaties, onder andere voor een thuiswerkplekken, huddle rooms en vergaderruimtes. Uiteraard bestaat hiervoor een breed scala aan oplossingen. 

Benodigdheden videoconferentie

Voor een videoconferentie zijn een computer, monitor, camera en microfoon nodig. Belangrijk om te weten van deze audiovisuele middelen is het volgende: 

  • Een monitor of touchscreen. De kwaliteit van een monitor is erg belangrijk. Uw gesprekspartner moet goed zichtbaar zijn en de presentatie moet duidelijk te lezen zijn. Hiervoor zijn monitoren met minimaal een high definition resolutie vereist. Door die hogere resolutie ziet u meer details en heeft u een veel scherper beeld. U kunt er ook voor kiezen om in plaats van een monitor een touchscreen in te zetten. Het verschil tussen een monitor en touchscreen zit hem in de bediening. Een monitor kan bediend worden door een ander device en een touchscreen kan met de hand en/of pen bediend worden.
  • Een camera. Voor videoconferenties kunnen verschillende soorten camera's gebruikt worden, waaronder een instap USB webcam en een PTZ (pan-tilt-zoom) camera. Er bestaan ook uitgebreidere systemen, waaronder een camera met een eigen decoder en richtmicrofoon en een geavanceerde camera met een volgsysteem naar de spreker.
  • Een microfoon. Net als voor camera's zijn er ook verschillende soorten microfoons beschikbaar. Bijvoorbeeld een ingebouwde microfoon, een richtmicrofoon of een tafelmicrofoon. De keuze van een microfoon is inherent aan de keuze van een camera. 

Videoconferentie checklist

Wij kunnen het volledig begrijpen als u het lastig vindt een keuze te maken voor de juiste audiovisuele middelen. Alvorens een keuze te maken, hebben wij een checklist voor u opgesteld. Door deze checklist door te lopen, hopen wij u inzicht te geven in een geschikte oplossing voor uw situatie. Deze checklist kunt u hier downloaden.

Videoconferentie advies

Wilt u liever persoonlijk advies bij het kopen van een monitor, camera en/of microfoon? Onze adviseurs staan op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur voor u klaar. Wij bieden budget oplossingen tot systemen voor multipurpose rooms. Wij hebben de expertise in huis om u van een betrouwbaar en volledig advies te voorzien.