Klaslokaal inrichten

Wanneer er gesproken wordt over het inrichten van een klaslokaal wordt er vanzelfsprekend gedacht aan het meubilair. Vaak wordt digitaal lesmateriaal, waaronder een interactief touchscreen, vergeten. Echter is dit toch zeer belangrijk, niet alleen voor de leraar, maar ook voor de leerlingen. Een touchscreen moet in feite de basis vormen van het klaslokaal. Een touchscreen wordt door JBS multimedia vakkundig geïnstalleerd en gebruiksklaar gemaakt. Voorafgaand aan de installatie worden alle wensen en mogelijkheden besproken zoals montage aan de wand, verrijdbaar onderstel of een verstelbare wandlift voor ergonomische werken. Touchscreen-digiborden.nl helpt u graag.

Touchscreen in de klas

Inzetbaarheid digibord in de klas

Advies touchscreen


Touchscreen in de klas

Een touchscreen, ook wel bekend als digibord of smartboard, in de klas klinkt leuk, maar is dat het ook wel? Wij kunnen garanderen dat een touchscreen in de klas het lesgeven naar een hoger niveau zal tillen, mits er een juist touchscreen geplaatst wordt. Wat wij hiermee aan willen geven, is dat er een zeer breed assortiment aan touchscreens bestaat en het belangrijk is een weloverwogen keuze te maken.

Touchscreens voor het onderwijs zijn er van 55 inch tot en met 86 inch. Touchscreens kunnen beschikken over een ingebouwd whiteboard. Daarnaast zijn er ook merken welke hun eigen software ontwikkelen. Het is optioneel deze software aan te schaffen bij de aankoop van een scherm. Kortom; wat voor digibord inclusief functionaliteiten is geschikt in welke situatie?

Inzetbaarheid digibord in de klas

Een touchscreen heeft in het primair onderwijs een andere functie dan in het voorgezet onderwijs. In de lagere klassen van het basisonderwijs vormt de inzet van een touchscreen meestal een onderdeel van het gehele lesprogramma. Door het touchscreen op een verrijdbaar onderstel te plaatsen, is het scherm flexibel inzetbaar. 

Er kan ook gekozen worden voor een touchscreen van 75 of 86 inch. Het touchscreen zal dan de basis van het klaslokaal vormen en lessen zullen gegeven worden met het scherm als ondersteuning. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de grote van het klaslokaal en de afstand van de leerlingen tot het scherm, om te bepalen welk formaat scherm geschikt is.

Mocht er op uw school sprake zijn van het gebruik van laptops en/of laptopklassen, dan is het prettig als leerlingen ook hun eigen device kunnen verbinden met het touchscreen. Dit maakt het mogelijk om informatie met elkaar te delen gedurende de les. De interactie tussen docent en leerlingen wordt hiermee gestimuleerd. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk dit te bespreken, zodat hier bij een advies rekening mee gehouden kan worden.

Advies touchscreen

Wij begrijpen het volledig als u vragen heeft en benieuwd bent naar de vele (technische) mogelijkheden van de touchscreens. We helpen u graag hierbij. Neem gerust contact met ons op.