Onderwijsinstellingen

Onder onderwijsinstellingen vallen alle instellingen die op basis van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs erkend zijn voor het verzorgen van onderwijs. Dit is het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, Hogescholen én Universiteiten. Binnen het onderwijs is een digitale transformatie gaande.

De inzet van andere leermiddelen kenmerkt de digitale transformatie. Waar jaren terug gewerkt werd met een schoolbord en krijtje, is dat vandaag de dag een heel ander verhaal. Deze situatie komt nog maar zeer zelden voor. Interactieve touchscreens vormen de basis van een klaslokaal.

Touchscreens zijn ook wel beter bekend als een digibord of smartboard. Er is een zeer breed aanbod van touchscreens. Het is van belang om te kijken waar het scherm voor ingezet gaat worden. Is het van belang dat er een ingebouwd whiteboard inzit of wilt u bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van educatieve software? Afhankelijk van de wensen van de onderwijsorganisatie, kunnen wij adviseren bij het maken van een juiste keuze.

De gezondheidszorg

Onder de gezondheidszorg vallen alle instellingen die zich bezighouden met het verlenen van zorg voor de gezondheid. Dit loopt uiteen van huisartsenpraktijken en ziekenhuizen tot aan verzorgingstehuizen. Binnen de gezondheidszorg zijn de nieuwste technologieën niet meer weg te denken. Zo ook van de ondersteunende audiovisuele middelen waarmee gewerkt wordt.

Voor artsen is het bijvoorbeeld prettig om waar mogelijk een online consult te voeren met een patiënt. Dit kan zeer efficiënt zijn en bespaard bovendien tijd. Hiervoor is het wel van belang dat een arts over de juiste middelen bezit om te kunnen videobellen met patiënten. Hiervoor is onder andere een computer, monitor, camera en microfoon nodig. Er bestaan ideale desktopoplossingen die artsen zullen ontzorgen in dit proces. Een audiovisuele oplossing kan ook gewenst zijn in een zorginstelling. De oplossing kan dienen ter informatievoorziening voor zowel het personeel als de hulpbehoevenden.


MKB-bedrijven

MKB is een afkorting voor midden- en kleinbedrijven. Midden- en kleinbedrijven kenmerken zich door minder dan 250 werknemers in dienst te hebben. MKB-bedrijven kunnen in diverse branches actief zijn. Binnen ieder bedrijf wordt ongetwijfeld vergaderd, presentaties gegeven en wellicht ook videoconferenties gevoerd. Om deze bedrijfsactiviteiten uit te kunnen voeren, is het van belang te beschikken over de juiste middelen.

Voor het geven van presentaties, het houden van brainstormsessies of te vergaderen, kan een touchscreen van toegevoegde waarde zijn. Indien het ook van belang is om te kunnen videobellen met collega’s en/of klanten, moet de juiste videoconferencing apparatuur toegevoegd worden aan de oplossing.

Overheidsinstanties

Overheidsinstanties is een algemene aanduiding voor organisaties die namens de overheid taken uitvoeren. De totale overheid bestaat uit de rijksoverheid, provincies, gemeenten en waterschappen. (Online) vergaderingen en presentaties worden dagelijks gehouden binnen dergelijke organisaties. Werken met audiovisuele middelen ondersteund gestroomlijnde presentaties en vergaderingen.

Audiovisuele middelen kunnen ingezet worden voor verschillende doeleinden. Door te werken met een touchscreens worden interactieve presentaties en brainstormsessies mogelijk gemaakt. Indien het scherm uitgerust wordt met een camera en microfoon of een alles-in-één videobar, worden videoconferenties mogelijk. Wanneer er veel videovergaderd wordt, kan het handig zijn om een dedicated room oplossing aan te schaffen. In dit geval is de oplossing uitgerust met een videoconferencing software, waardoor er geen losse computer meer nodig is om te kunnen videovergaderen.


Retailorganisaties

Retailorganisaties vormen de schakel tussen de producent van een goed en de consument. In de retail wordt steeds meer gebruik gemaakt van moderne technologieën. Dit kan zijn met verschillende doeleinden. Winkelcentra kunnen digital signage monitoren plaatsen om het winkelend publiek te voorzien van algemene informatie. Interactieve schermen kunnen ook ingezet worden voor in-store winkelcommunicatie. In dat geval hangt er een interactief scherm in de winkel, waarvan gebruik gemaakt kan worden door het personeel en/of winkelend publiek. Fastfoodketens zetten audiovisuele middelen ook in om bezoekers zelf hun bestelling te laten plaatsen via een scherm, in plaats van aan de kassa. Dit bespaart tijd en geld van het personeel.

Er bestaan ook complexere audiovisuele mogelijkheden voor retailorganisaties. Indien het gewenst is om een unieke klantbeleving te creëren, kan er gekozen worden voor het plaatsen van een videowall. Een videowall bestaat uit meerdere LED monitoren en vormen samen één geheel.