Visser & Smit Bouw BV

Visser & Smit Bouw is actief in de complexe utiliteits- en industriebouw. Visser & Smit Bouw is een innovatieve bouwer met maar liefst 150 jaar ervaring in het realiseren van landelijk bouwprojecten. Visser & Smit Bouw heeft drie vestigingen; één in Amsterdam, één in Rotterdam en één in Groningen. De vestiging in Amsterdam is gespecialiseerd in het bouwen van 24/7 operationele bedrijfsomgevingen. Zij realiseren projecten in West en Midden Nederland onder andere voor ziekenhuizen en luchthaven Schiphol.  

Audiovisuele wensen van de klant

Met de verhuizing naar een nieuwe locatie op Schiphol-Rijk is de vraag bij Visser en Smit bouw ontstaan om de vergaderruimtes optimaal in te richten met presentatiemiddelen. De medewerkers hebben een eigen laptop en er wordt voornamelijk gewerkt in de Microsoft Windows omgeving. Laptops moeten eenvoudig verbonden kunnen worden met het presentatiescherm en indien gewenst moet er direct een Teams of Zoom call gestart kunnen worden. Daarnaast was de behoefte uitgesproken om in multifunctionele ruimtes achtergrond muziek af te spelen en regelmatige sprekers moeten duidelijk verstaanbaar zijn.

Audiovisuele oplossing

Aansluitend op de wensen en behoeften van de klant is er voor de grotere vergaderruimtes gekozen voor een interactief touchscreen van Iiyama. De gebruiker kan de laptop op tafel inprikken en direct aan de slag. Middels de ingebouwde pentools in het Iiyama touchscreen kan de presentator direct aantekeningen maken op PDF bestanden en calculaties. Aan het scherm is de Polycom Studio toegevoegd voor videoconferencing. De Polycom Studio bestaat uit een 4K Camera en heeft zes ingebouwde microfoons. Deze is ook direct verbonden met de laptop op tafel en kan dus gemakkelijk gebruikt worden in geval er vergaderd wordt met collega’s op een andere locatie.

In de kleine vergaderruimtes is een presentatie monitor geplaatst. De gebruiker kan kiezen voor een bekabelde verbinding of een snelle draadloze verbinding voor kort gebruik. Om dit eenvoudig en direct te houden is gekozen voor een Microsoft Display adapter direct op de HDMI ingang.

In de multifunctionele ruimte is een audio systeem geplaatst en gekoppeld aan het centrale presentatiescherm. Middels een externe microfoon en ingebouwde plafondspeakers is de spreker duidelijk verstaanbaar.

Advies op maat?

Wilt u meer weten of het inrichten van uw vergader- of presentatieruimte? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.