De Regenboog SO

De Regenboog SO, een school voor speciaal onderwijs in Rotterdam, biedt onderwijs aan kinderen van 4 t/m 12 jaar met een verstandelijke beperking. Het team van de Regenboog vindt het uiterst belangrijk dat de leerlingen opgroeien in een veilige en structuurrijke omgeving. De Regenboog staat voor betrokken, adaptief en ervaringsgericht onderwijs in een gestructureerde en uitnodigende speel-, leer- en werkomgeving. Iedereen heeft zijn eigen talent en het team zet zich elke dag met veel geduld en enthousiasme in om de ontwikkeling van alle leerlingen zo optimaal mogelijk te stimuleren. Het motto van de school is “groeien doen we samen”.  

Touchscreens in het onderwijs

De Regenboog staat voor kwalitatief goed onderwijs en daar hoort bij dat ook het team zich blijft ontwikkelen. Afgelopen jaren is er veel veranderd in de onderwijswereld, de rol van digitale middelen wordt steeds groter, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van touchscreens. De Regenboog is overtuigd van de meerwaarde van deze middelen voor het geven van goed onderwijs aan de zml-doelgroep. Visuele ondersteuning is voor de leerlingen van de Regenboog extra belangrijk.

Audiovisuele oplossing

Wij hebben een mooi project voor hen uit mogen voeren waarbij gemak en eenvoud de belangrijkste uitgangspunten waren. Vanwege dit uitgangspunt is gekozen voor SmartBoard touchscreens. SMART heeft een duidelijke en directe bediening zoals schrijven, verplaatsen of gummen met één handbeweging. Middels de ingebouwde SMART IQ module zijn er talloze voorbeelden om de kinderen voldoende uitdaging te bieden. Tevens is het zeer eenvoudig met een Smart touchscreen om draadloze apparaten te verbinden.

Tevreden klant

Wij zijn blij dat we dit project voor de Regenboog SO uit hebben mogen voeren. Wij voeren veelal projecten uit voor de educatieve sector en zijn dan ook altijd blij om te zien als we een juiste oplossing gevonden hebt voor het vraagstuk van een school.