Watertoren Delft

De Watertoren in Delft is een zeer unieke locatie van meer dan 100 jaar oud. De Watertoren is gebouwd in 1895 en diende voor de watervoorziening van de stad Delft. Opgegeven moment kon de Watertoren niet meer het volume voor de hele stad dragen en werden er in de Wippolder nieuwe reinwaterkelders aangelegd. Sinds 1996 is de Watertoren buiten gebruik.

Vergaderruimte Watertoren

Anno 2021 is de Watertoren in een modern jasje gestoken. In de toren zijn diverse ruimtes gebouwd die plaats bieden aan flexwerkers, vergaderaars en borrelaars. 

De Watertoren heeft ervoor gekozen om op dit moment één vergaderzaal uit te rusten met de meest moderne vergaderapparatuur. Dhr. Lekkerkerk, eigenaar van de Watertoren, vindt dat voor een optimale vergaderbeleving ook de juiste middelen beschikbaar gesteld moeten worden voor de (vergader)gasten.

Complete oplossing

Wij hebben een complete audiovisuele oplossing geïnstalleerd bij de Watertoren. Deze oplossing bestaat uit een touchscreen en soundbar met camera. Er is gekozen voor een touchscreen van Newline. De keuze op Newline is onder andere gevallen door de zeer heldere kleuren van het scherm. Dit zal ervoor zorgen dat er nog meer impact gegeven kan worden aan de over te brengen boodschap tijdens vergaderingen of presentaties. 

Bovenop het scherm is een soundbar met 4K camera gemonteerd. Dit maakt het mogelijk om videoconferenties te voeren met de oplossing. Bedrijven die de vergaderruimte in de Watertoren huren, kunnen eenvoudig videovergaderen met collega’s en/of klanten op afstand.

De gehele oplossing is op een verrijdbaar onderstel gemonteerd. Dit maakt dat de oplossing flexibel inzetbaar is. Het kan gemakkelijk verschoven worden door de gehele ruimte heen. Dit was een vereiste in deze situatie, gezien de watertoren een ronde vorm heeft en het monteren aan de muur hierbij niet ideaal is.

Tevreden klant

Al met al hebben wij weer een mooie oplossing mogen installeren. Wij verheugen ons op het feit dat er veel bijeenkomsten plaats zullen vinden in de Watertoren van Delft en deze partijen gebruik kunnen maken van de beschikbare middelen voor presentaties, vergaderingen of brainstormsessies.