KLM Ground Services Schiphol

KLM Ground Services houdt zich dag en nacht bezig met een goed verloop van aan te komen en vertrekkende vliegtuigen, passagiers en vracht. Uiteraard is dit een proces waar zowel voor als achter de schermen veel gebeurd. JBS multimedia heeft een mooi project voor KLM uit mogen voeren. Wij vertellen je graag meer over de behoeften en wensen van de klant en de passende oplossing vanuit JBS.

Vergaderen en narrowcasting

Om de werkzaamheden verder te optimaliseren had KLM de wens om de ondersteunende faciliteiten uit te breiden. KLM Ground Services wilde graag diverse ruimtes uitrusten met beeldschermen voor presentaties, interactieve sessies en het overbrengen van informatie. Daarbij was het uiterst belangrijk dat het gemakkelijk in gebruik moest zijn met eigen devices gebaseerd op Windows of Apple. Verder moest er ook rekening gehouden worden met de mogelijkheid om internationaal te communiceren via videoconferenties.

Audiovisuele oplossing

Voor de vergaderruimtes is er een setup gemaakt met Sony monitoren, Apple TV en de Microsoft Wireless display adapter. Zo kunnen gebruikers met zowel laptop, tablet als smartphone direct hun informatie delen. Daarnaast is een universele connectie box gemaakt om een laptop vast bekabeld aan de monitor aan te sluiten zodat videoconferenties direct mogelijk zijn. Voor een optimaal beeld en heldere spraakkwaliteit is gekozen voor de Polycom Studio.

Voor de interactieve sessies zijn er in de verschillende open ruimtes touchscreens van CTOUCH, op een verrijdbaar onderstel, geplaatst. Het voordeel hiervan is dat het touchscreen snel inzetbaar is voor een scrum- of whiteboard sessie en voorzien van een Windows PC.

Verder hebben wij ook informatieschermen op diverse afdelingen geplaatst welke de medewerkers voorzien van intern nieuws, informatie over landingsbanen, materieel en planning.

Voor korte presentatiesessies is er een speciale KLM Flexline trolley ontworpen. Samengebouwd uit een Sony 55 inch monitor en een ErgoXS trolley. Door de maatwerk programmering is het voor de gebruiker eenvoudig om direct te starten zonder aansluitproblemen.

Een tevreden klant

Wij zijn zeer tevreden met het eindresultaat, maar nog belangrijker; wij hebben ook een zeer tevreden klant. Wilt u ook advies ontvangen over een audiovisuele oplossing bij u in het bedrijf? Neem gerust contact met ons op via 078-6200900.