Flevoziekenhuis Almere

Een ziekenhuis werkt met hoogwaardige apparatuur om de gezondheid en de veiligheid van zowel medewerkers als patiënten te waarborgen. Dit verdient vaak speciale oplossingen als het gaat om het gebruik van audiovisuele oplossingen. De oplossingen die wij geleverd hebben zijn heel divers. Een aantal praktische invullingen die wij samen met het Flevoziekenhuis hebben gerealiseerd zijn:

Beoordelen röntgenfoto’s met specialistische teams
Bij Radiologie draait het vaak om details die goed zichtbaar moeten zijn. De verouderde beamer opstelling gaf een onduidelijk en onscherp beeld in de huidige vergaderruimte. In overleg is besloten om in deze ruimte een 86 inch Philips Dicom UHD monitor te plaatsen. Middels een knoppenpaneel is de apparatuur eenvoudig aan te schakelen en kan er direct gestart worden met het overleg. De Dicom techniek die is ingebouwd zorgt ervoor dat het contrast beter en daardoor ook de grijswaarden in de foto’s scherper en veel beter zichtbaar zijn.

Dialyse afdeling patiënten aanmelding
Op een dialyse afdeling is het een komen en gaan van patiënten. Om de administratieve druk te verlagen is er bij de ingang een touchscreen opgehangen. Dit scherm is gekoppeld aan een PC. Middels de software kan de patiënt eenvoudig zijn naam terug vinden op het scherm en ziet de patiënt direct welke stoel er die dag gereserveerd is voor hem/haar. Met 1 druk (touch) op het scherm kan de patiënt zich aanwezig melden. Dit versoepelt het aanmeldproces en verkort de wachttijden.

Informatieschermen voor patiënten
Bij diverse poliklinieken in het Flevoziekenhuis hebben wij informatieschermen opgehangen. Deze schermen voorzien de patiënten van eventuele wachttijden en adviezen, maar ook van algemene informatie zoals het nieuws en het weer. Extra aandacht is hier besteed aan de veilige en vandalisme bestendige ophanging in de openbare ruimtes.

Presentatieschermen vergaderruimtes
In een ziekenhuis zijn de artsen, specialisten en medewerkers dagelijks druk bezig met de zorg en voorbereidingen. Om niet teveel tijd kwijt te zijn aan vergaderingen zijn een aantal ruimtes voorzien van Philips monitoren van 65, 75 en zelfs 86 inch. Deze opstellingen zijn zo gemaakt dat er zowel een vaste PC aangesloten is, als een laptop via een extern aansluitpunt aangesloten kan worden. Zo wordt de vergadertijd efficiënt gebruikt en is men niet onnodig veel tijd kwijt met aansluitkabels en verloopadapters.