Broekbakema

Broekbakema is een gevestigd architectenbureau. De traditie van ‘mensgericht bouwen’ begon in 1910 bij de grondleggers van Broekbakema. Mens en maatschappij worden verbonden in aansprekende architectuur. Enkele iconische ontwerpen zijn de Rotterdamse van Nelle Fabriek en voetbalstadion De Kuip.

Het bijdragen aan én creëren van gezonde werkomgevingen vindt Broekbakema zeer belangrijk. Met de architectonische ontwerpen maken zij impact op het werkklimaat van mensen. Dit ter bevordering van het welzijn en de gezondheid van werknemers, maar tegelijkertijd ook met de stimulatie van samenwerking, innovatie en kennissynergie in het achterhoofd. Een voorbeeld hiervan is de Energy Academy in Groningen. Dit is het eerste onderwijsgebouw met een Breeam Outstanding label (duurzaamheidslabel). Broekbakema werkt vanaf een unieke locatie waar het allemaal begonnen is: de van Nelle Fabriek.

Audiovisuele oplossing

Op deze locatie hebben wij in één van de vergaderruimtes een audiovisuele oplossing geïnstalleerd. Dit kwam voort uit de behoefte aan een groot formaat touchscreen inclusief de mogelijkheid voor videoconferencing. De vergaderruimte hebben wij ingericht met een SMART Board 6000 serie van 86 inch. Het SMART Board heeft unieke eigenschappen, wat Broekbakema veel voordeel oplevert. Dit zijn onder ander de Pen ID™, Object herkenning™ en SMART Ink. Voor het videovergaderen is de Logitech Rally Plus toegevoegd aan de oplossing.

Het is algemeen bekend dat architecten veel werken met bouwtekeningen. Voorheen werden deze bouwtekeningen op groot formaat papier uitgeprint en erbij gepakt tijdens een overleg. Dit wordt nu via het SMART Board in PDF bestanden gepresenteerd. Gedurende het overleg worden hier aantekeningen in gemaakt. Deze aantekening worden gemaakt in diverse kleuren, dankzij de twee meegeleverde pennen. Na een overleg wordt het document inclusief de opmerkingen opgeslagen en direct verzonden naar de deelnemers.

Videoconferencing 

Bij de vergaderingen die plaatsvinden bij Broekbakema komt het voor dat een deel van de deelnemers fysiek aanwezig is en een ander deel online deelneemt. Hiervoor wordt Microsoft Teams ingezet. Zodoende is er gekozen voor de Logitech Rally Plus. Hiermee is er een room oplossing geplaatst en beschikt de vergaderruimte over een Microsoft Teams room account. Met één druk op de knop kan de vergadering gestart worden. Belangrijke documenten worden via de vergadering digitaal gedeeld, zodat een ieder exact kan volgen wat er besproken wordt. Daarnaast kunnen de deelnemers die ingeschakeld zijn via Teams meekijken welke aantekeningen er op het touchscreen gemaakt worden.

Interactieve vergaderruimte

Broekbakema maakt dagelijks gebruik van de complete oplossing en is zeer te spreken over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Al met al zijn ze heel tevreden met de creatie van de interactieve vergaderruimte.