Alfrink College

Het Alfrink College is een katholieke scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Het Alfrink college is gevestigd in Zoetermeer. Het motto van deze middelbare school is “Op school zijn we samen, iedereen doet ertoe”. Op het Alfrink College voelt een ieder zich direct thuis. Het ontwikkelen van talenten en/of uitleven in sport, kunst en cultuur zijn allemaal mogelijk.

Digitale leermiddelen

Het Alfrink College bestaat inmiddels bijna 45 jaar. De missie van het Alfrink is goed en uitdagend onderwijs bieden aan de leerlingen. Uiteraard dragen diverse facetten bij aan het bereiken van dit doel, waaronder de inzet van digitale leermiddelen. De digitale leermiddelen stimuleren de interactie tijdens de lessen.

Klaslokalen inrichten

Onlangs hebben wij 34 klaslokalen van het Alfrink College voorzien van nieuwe touchscreens. Deze touchscreens zijn voorzien van de nieuwste technieken en software. Docenten werken graag met de touchscreens en zijn zeer te spreken over de snelheid van het scherm, diverse functies binnen het ingebouwde whiteboard en de mogelijkheden om documenten op te slaan.

De touchscreens zijn bevestigd op elektrisch verstelbare wandliften. Dit houdt in dat de hoogte van het scherm elektrisch te verstellen is. Dit is zeer praktisch, gezien er verschillende personen met het scherm zullen werken. Docenten geven les in diverse klaslokalen en kunnen altijd het scherm in het klaslokaal naar de gewenste hoogte verstellen. Daarnaast komt het ook voor dat leerlingen op het scherm zullen werken, daarvoor kan het scherm dan ook direct naar de juiste hoogte gezet worden. 

Enthousiaste docenten

Al met al werken de docenten dagelijks met veel enthousiasme met de touchscreens. Het Alfrink College is zeer blij met de oplevering van de 34 nieuwe schermen. Een mooie opdracht en fijne samenwerking. Een project waar we trots op zijn.